Prajitura ''combinata''

de Adele in Prajituri, 20 Iul 2016 | 3449 vizualizari

 

Eeee a venit vremea sa mai pregatesc si eu cateceva dulce pentru ai mei ;;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua.
  • 6 linguri cu zahar.
  • 4 linguri cu faina.
  • 3 linguri cu ulei.
  • 100 gr alune macinate .
  • zahar vanilat.
  • 1 varf cu sare.
  • Crema ciocolata:
  • 150 gr ciocolata .
  • 3 linguri crema de alune.
  • unt
  • 150 ml frisca lichida.
  • 10/12 piscoturi de sampanie.
  • 80 gr ciocolata alba.
  • 100 gr nuca de cocos.
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''combinata'':

Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu putina sare pana devin spuma.Galabenusurile se mixeaza cu zahar,zahar vanilat si ulei pana devin spuma ,se incorporeaza faina ,dupa care se adauga albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule de silicon sr incorporeaza de jos in sus ,la final se adauga alunele macinate.Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava dreptunghiulara ,tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor 180° ,penru aproximativ  15 minute.

Intre timp se topeste ciocolata alba ,se trec piscoturile prin ea si se dau prin nuca de cocos,se lasa la rece pana la momentul folosirii.

Se pregateste si crema de ciocolata ,pe baie de aburi se pun 3 linguri cu frisca lichida si un cub d eunt,ciocolata si se lasa la topit.Dupa care se lasa la racit.Separat se mixeaza frisca si cu crema de alune ,treptat se incorporeaza ciocolata topita si racita,se amesteca bine pana se obtine o crema pufoasa.

Blatul obtinut se taie in doua parti ,se aseaza prima parte ,se aseaza crema se intinde bine ,se aseaza piscoturile in ordine astfel formand o foaie ,deasupra se pune putina frisca ,se aseaza cealalta parte de blat . Se da la rece cateva minute ,dupa care se pune glazura de ciocolata ,se lasa din nou la rece si se decoreaza cu frisca ,se lasa la rece in frigider.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti pregati doua blaturi mai mici daca nu aveti o tava mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''combinata''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Adele 1

23.07.2016, 08:50

VanessaAli 1

01.08.2016, 10:58

O bunatate!

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cabanuta